Sevgili Arkadaşlar,

Bildigimiz gibi 5-11 Haziran’da  ilimizdeki 6 ilçede Polio aşısı icin Mop-up yapılmakta. 2 gündür Ekipler sahada tüm 0-59 ay çocukları aşılama çalışmasındalar.

Ancak 2 gündür aldığımız geri bildirimi ile görüyoruz ki Aile hekimleri annelerin güvenini cok kazanmış. Ekipler, “Aile hekimim bana bunu anlatmadı”, “Benim aşılarımı aile hekimim ve hemşirem yapar” cümlelerini duymuşlar sürekli. Bu, biz aile hekimleri ve hemşirelerin, halk tarafından önemsendiğimizi, asli görevimiz olan koruyucu saglık hizmetlerine  halk tarafından da sahip çıkıldığını ve bize guvenildigini bir kere daha gösterdi.

Bu nedenle bu 6 ilçedeki aile hekimi ve hemşirelerine kampanyanın basarili olması ve ülkede vaka çıkmaması icin bu 3. gunünde yeni bir iş düşüyor. Hekim ve Hemşire arkadaslar, kendilerine kayıtlı 5 yas altı cocuklara ulaşarak aşının yapılıp yapılmadığını teyit ederse ve yapılmadıysa ASM’ye davet ederek bu aşıyı yapar ise aşılama yüzdelerini yüksek tutulabilinecegine inanıyorum.

Polio riskinin en cok görüldüğü bu ilçelerde ya da baska bir yerde Polio vakası çıkmazsa Eylül-Ekim ayı gibi bu ilçelerin aşılaması tekrarlanacak. Eğer çıkarsa aşılamayı tüm Türkiye’de yapmak durumunda kalacağız.

Görevimiz koruyucu sağlık hizmetleri…
Konu toplum sağlığı….
Elimizden geldiğince ASM’de ya da sahada bu ışı yapmamız gerektiğini düşünüyorum.

Dr. H. Esin ŞENER

Birliğimiz gücümüz...

GÜÇLÜ İSTAHED, GÜÇLÜ AİLE HEKİMLİĞİ!

Geleneksel STK anlayışını değiştirip, tüm siyasi görüşlerden uzak bir şekilde, amacı sadece aile hekimliği sistemindeki aksaklıkları çözmek ve sistem içinde hekimlerin haklarını savunmak, yüklenen angaryalara karşı emek mücadelesi vermek olan derneğimize BURAYA tıklayarak üye olabilirsiniz.

son eklenen haberler

[instagram-feed feed=1]

@istahed

Menü