Doktora hakaret cezasız kalmadı.

BU YAZIYI PAYLAŞIN

Önceki haber
Eğitim Komisyonu Anketi
Sonraki haber
Tüm Sağlık Çalışanlarımızın Bayramı Kutlu Olsun

Kocaeli İlçesinde hastası tarafından hakaret ve tehdit ile şiddete uğrayıp hakkını mahkemede arayan aile hekimi Hakan Dönmez’e İstahed Basın Komisyonu Başkanı Dr.Ayça Gümüş ulaştı.  

Doktora hakaret cezasız kalmadı.
Kocaeli’de çalışan Aile Hekimi Hakan Dönmez 3 ay öncesi poliklinik odasında görevi başındayken başına gelen hakaret ve tehdit olayından dolayı 48 yaşındaki R.B.’yi karakola şikayet etti. Kanıt olarak olayın güvenlik kamerası kayıtları sunuldu. 10 Ekim 2013’te ilk duruşmada açıklanan mahkeme kararına göre; hakaretten 7080 tl ve tehditten 5 ay hapis cezası verildi. Mahkeme salonunda doktordan özür dileyen kişi olayı tekrarlamayacağına söz verdikten sonra hakim cezayı 5 yıl erteledi.

“Doktora saldırmak bir kamu suçudur ve cezalandırılır”.

48 yaşındaki R.B. elinde 8-10 küpür ile muayene odasına gelerek, doktora bunları yazdırmak istedi. Doktor muayene etmeden bu kadar ilacı yazmanın suç olduğunu belirtmesine rağmen ısrarında devam eden kişi, daha sonrasında ağıza alınmayacak hakaret ve küfürler etti. Odadan çıktıktan 10-15 dakika sonra tekrar gelen kişi bu seferde dövdürtme ve arabasını yakma tehdidinde bulundu.
Olaydan hemen sonra karakola giden aile hekimi, olayın güvenlik kamerası görüntüleri ile birlikte şikayetçi oldu.
Mahkeme sonucu hakim “hakaret” suçundan 354 gün adli para cezası karşılığı 7080 tl, “tehdit” suçundan 5 ay hapis ile cezalandırılmasına karar verdi. Ancak cezaların hemen uygulanmamasına, hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına ve sanığın 5 yıl süreyle denetim süresine tabi tutulmasına karar verildi.

Dr.Hakan Dönmez’e geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor, bir daha tekrarlanmamasını diliyor ve izlediği prosedür ise tüm hekimler adına teşekkür ediyoruz.

İSTAHED Hukuk Bürosu Avukatlarından Av.Gülümser Uğurlu’nun mesleki tüm şiddet vakalarında, üye hekimlerimiz için ücretsiz danışmanlık ve avukatlık hizmeti verdiğini hatırlatmak isteriz.

İSTAHED BASIN

Birliğimiz gücümüz...

GÜÇLÜ İSTAHED, GÜÇLÜ AİLE HEKİMLİĞİ!

Geleneksel STK anlayışını değiştirip, tüm siyasi görüşlerden uzak bir şekilde, amacı sadece aile hekimliği sistemindeki aksaklıkları çözmek ve sistem içinde hekimlerin haklarını savunmak, yüklenen angaryalara karşı emek mücadelesi vermek olan derneğimize BURAYA tıklayarak üye olabilirsiniz.

son eklenen haberler

[instagram-feed feed=1]

@istahed

Menü