FLASH!! GEÇMİŞ DÖNEM KİRALARI İLE İLGİLİ AÇILAN DAVAYI KAZANDIK!!

BU YAZIYI PAYLAŞIN

Önceki haber
İstanbul 17 Ocak Nöbetlerinde de “Angaryaya HAYIR” Dedi!
Sonraki haber
İstanbul 24 Ocak Nöbetlerinde de artan dirençle “Angaryaya HAYIR” Dedi!

Bilindiği gibi İstanbul’da 2010 yılında aile hekimliği uygulaması başlatılmadan önce, yerleştirme işlemi gerçekleştirilmiş ve hizmet puanına göre Aile Hekimleri bizzat İl Sağlık Müdürlüğünce Aile Sağlığı Merkezleri’ne yerleştirilmişlerdi..
Bu süreçte Kamuya ait Aile Sağlığı Merkezleri için herhangi bir kira belirlenmemiş ve bizimle sözel veya yazılı bir kira akdi gerçekleştirilmemişti. Bu durum 2012 yılının sonlarına kadar bu şekilde devam etmiş, bu tarihten sonra kira tespit
 komisyonu görevini yerine getirip kira tespitinde bulunmuş, pek de yasaya uygun olmasa da ihale süreciyle bireysel birim kiraları belirlenmiştir. Ne yazık ki bütün bu sürecin sonunda, söz konusu dönemle ilgili bir kamu zararı oluştuğu iddiasıyla, kendileriyle hiçbir ilgileri yokken yüzlerce aile hekimine oluştuğu iddia edilen kamu zararı hem de faiziyle ödettirilmek istenmiştir. İyi niyetle,kanuni bir hak olmasına rağmen indirimli ödemek isteyenlerin talepleri bile kabul edilmemiştir.
Müdürlüğümüzün avukatları ortada bir işgal olmadığı ve bizzat Müdürlük tarafından yerleştirme işlemleri yapıldığı için Ecrimisil talep edilemeyeceğini belirtmişler ve olayı belirlenmiş kiranın ödenmemesi olarak varsayıp alacak takip dosyaları açtırmışlardır.
 1 yılın sonunda İstanbul Sağlık Müdürlüğü bir hekim arkadaşımızın dosyasını mahkemeye taşımıştı. Davaya avukatımız aracılığıyla müdahil olduk.

Mahkemeyi KAZANDIK
,Mahkeme İdarenin bütün iddialarını reddetti. Ortada belirlenmiş bir kira sözleşmesi yoktur, dolayısıyla arkadaşlarımız adına açılan bütün alacak takip dosyaları hukuksuzdur. Müdürlük süreci Ecrimisile çevirmek isteyecektir ama ortada bir işgal olmadığından bu iddiadan da kendi adlarına olumlu bir sonuç elde edebilmeleri mümkün değildir. Karar benzer durumda bulunan bütün aile hekimlerimize hayırlı olsun.

Saygılarımızla

İSTAHED HUKUK KOMİSYONU

Birliğimiz gücümüz...

GÜÇLÜ İSTAHED, GÜÇLÜ AİLE HEKİMLİĞİ!

Geleneksel STK anlayışını değiştirip, tüm siyasi görüşlerden uzak bir şekilde, amacı sadece aile hekimliği sistemindeki aksaklıkları çözmek ve sistem içinde hekimlerin haklarını savunmak, yüklenen angaryalara karşı emek mücadelesi vermek olan derneğimize BURAYA tıklayarak üye olabilirsiniz.

son eklenen haberler

[instagram-feed feed=1]

@istahed

Menü