İstanbul Halk Sağlığı Müdürlüğü’nün yanlış uygulamalarından birisi de yapılan olağan veya olağandışı Gruplandırma denetim sonucunda tutulan tutanaklar ile Aile Hekimlerinin Gruplandırma düşüşlerinin gerçekleştirilmesiydi. Hekimlere sadece denetim tutanağı örneği veriliyor, Müdürlükçe tutanak sonucunun onaylandığı ve grup düşürülmesi için ilgili hekime herhangi bir tebligat yapılmıyordu. Bu şekilde bir arkadaşımızın grubunun düşürülmesi sonucunda açtığımız davada İstanbul 3. idare Mahkemesi tutulan tutanakla gruplandırma düşüşünün sağlanmasının yeterli olmadığını, tutanak sonucunda Müdürlüğün gruplandırma düşüşünü onaylaması gerektiğini ve bu durumun ilgiliye tebliği sonucunda ilgilinin itiraz hakkını kullanabileceğini hüküm altına almıştır.

Diğer yanlış uygulamalarında da belirttiğimiz gibi, İstanbul Halk Sağlığı Müdürlüğü bu haksız uygulamasından da ivedelikle vazgeçmeli ve yeni hak kayıplarına meydan vermemelidir.

Buna benzer durum yaşayan arkadaşlarımız Online panel üzerinden İSTAHED Hukuk Komisyonumuzla irtibata geçebilirler.

Yine bir hak kaybının önüne geçerek meslektaşımıza destek veren başta avukatımız Gülümser Uğurlu olmak üzere Hukuk Komisyonumuzun değerli üyelerine teşekkür ediyoruz.

Birliğimiz en büyük gücümüzdür.

MAHKEME KARARINA ULAŞMAK İÇİN TIKLAYINIZ

İSTAHED YÖNETİM KURULU

Birliğimiz gücümüz...

GÜÇLÜ İSTAHED, GÜÇLÜ AİLE HEKİMLİĞİ!

Geleneksel STK anlayışını değiştirip, tüm siyasi görüşlerden uzak bir şekilde, amacı sadece aile hekimliği sistemindeki aksaklıkları çözmek ve sistem içinde hekimlerin haklarını savunmak, yüklenen angaryalara karşı emek mücadelesi vermek olan derneğimize BURAYA tıklayarak üye olabilirsiniz.

son eklenen haberler

[instagram-feed feed=1]

@istahed

Menü