Sağlıkta Şiddete Sessiz Kalınamaz

BU YAZIYI PAYLAŞIN

Önceki haber
İSTAHED Komisyon Toplantısı
Sonraki haber
İSTAHED – HSM TOPLANTISI

Kamuoyuna:

Bizlerin adını telaffuz etmekten bile utandığımız “Sağlıkta Şiddet” i kınamıyoruz artık. Kınamakla bir yere varamadığımızı öğreneli çok oldu. Son bir hafta içinde Türkiye'nin dört bir yanında sağlık çalışanlarına karşı onlarca şiddet vakası gerçekleşti. Aile hekimi arkadaşlarımız Şanlıurfa'da, Antalya'da, Bitlis'te, Van'da fiziksel saldırıya uğradılar.!
Şiddet karşısında çaresiz  kalmayı kabul etmiyoruz.

Kılı kıpırdamayan idarecilerden ricacı olmayacağız. En üst düzeyde  saygıyı hak ettiğimizi biliyoruz. Saygısızlığın hiç bir düzeyine tahammül  etmeyeceğiz. 

Alt alta yazmaya kalksak sayfalar dolusu listeye sığmayacak  şiddette uğrayan, hakaret edilmiş, yaralanmış, canından olmuş arkadaşlarımıza, meslektaşlarımıza borcumuz var; Borcumuzu ödemeye kararlıyız. 
Şiddet  toplumun genel bir sorunu olabilir. Bu yüzden Sağlıkta  şiddet  birileri için sadece sayısal bir veri olsa da bizim için KIRILAN UMUTTUR, MESLEKİ ENDİŞEDİR, KÜSKÜNLÜKTÜR, ÖFKEDİR…

Bizler bu sorunu en önemli ve hayati sorunumuz olarak görüyor ve bu konunun gereğini de yapacağımızı kamuoyuna bildiriyoruz. 

İSTAHED olarak ne sözel ne fiziksel ne de İdari şiddetin hiç bir türüne tahammülümüz yoktur. Bunu önlemesi gerekenlere çağrımız nettir. En üst düzey siyasi otoriteden, her düzeydeki idari kadroya kadar tüm  yönetici  kadrolarından beklentimiz acilen topluma en kararlı  bir dille “SAĞLIK ÇALIŞANLARINA SAYGISIZLIĞA TAHAMMÜL EDİLMEYECEĞİ” mesajı  verilmesidir.
Bu mesajın  gereği olarak da en kısa sürede ilgili Bakanlıkların harekete  geçmesi ve sağlıkta şiddet yasa teklifini değerlendirerek meclise sunması  elzemdir. Yasa daha önce yapıldığı gibi hakim ve savcıların gözlerinden uzak kanunlarda değil, Türk Ceza Kanununda yerini almalıdır. Buna paralel olarak Ceza Muhakemeleri Kanunu da değiştirilmelidir. Sağlıkta Şiddet yüzünden alınan hiçbir ceza ertelenememelidir. Fiziksel şiddetin ALT SINIRI 2 yıl hapis cezası olmalıdır. Sağlık hizmeti özellikli bir kamu hizmeti olduğu için sağlıkta kamu görevine engel olma suçu da ağırlaştırılmalıdır.

Bilinmelidir  ki Sağlığımız ile oynadığınız  her saniye aslında toplumun sağlığını  da tehlikeye atmaktasınız, buna müsaade etmeyeceğiz. 
Olmuş  ve olacak her türlü  “sağlıkta şiddet “ olayını “ÖNLENEBİLİR” görüyor ve gereğini yapmaktan imtina edenleri biliyoruz.

Bu sebeple Meslektaşlarımıza karşı değil bir fiske vurulmasını, kötü bir sözü bile tahammül edilemez buluyor, şartlar ne olursa olsun  üstümüze  düşen her türlü  tepkiyi  vereceğimizi, demokratik hakkımız olan her türlü eylemi yerine getireceğimizi bunun için başta bağlı olduğumuz federasyonumuz AHEF ve diğer Sivil Toplum Kuruluşlarıyla birlikte hareket edeceğimizi deklare ediyoruz.  Saygılarımızla.

İSTAHED YÖNETİM KURULU

Birliğimiz gücümüz...

GÜÇLÜ İSTAHED, GÜÇLÜ AİLE HEKİMLİĞİ!

Geleneksel STK anlayışını değiştirip, tüm siyasi görüşlerden uzak bir şekilde, amacı sadece aile hekimliği sistemindeki aksaklıkları çözmek ve sistem içinde hekimlerin haklarını savunmak, yüklenen angaryalara karşı emek mücadelesi vermek olan derneğimize BURAYA tıklayarak üye olabilirsiniz.

son eklenen haberler

[instagram-feed feed=1]

@istahed

Menü