29 Mart 2019 tarihinde bir Sağlık Teröristi İzmir Bornova 29 No’lu Aile Sağlığı Merkezi’ne gelerek eşinin olduğunu iddia ettiği ilaçları, hastanın kendisi olmadan hekime reçete ettirmek istemiştir.

Tedaviyi ilaç yazdırmaktan ibaret olarak gören bu kişi, hekim arkadaşımızın uygunsuz talebini ret etmesi üzerine örgütlü olarak çok sayıda kişiyle birlikte tekrar Aile Sağlığı Merkezi’ne gelmiş, meslektaşlarımıza, merkezdeki diğer görevlilere , meslektaşımızın öğretmen eşine ve saldırıyı önlemeye çalışan esnafa dahi saldırmış, darp ve yaralamalara yol açmıştır.

Bu üzücü olay sonrası, İzmir Aile Hekimleri Derneği’nin (İZAHED) çağrısı üzerine ilgili bir çok Sivil Toplum Kuruluşu’nun da katılımı ile 3 Nisan 2019 tarihinde İzmir İl Sağlık Müdürlüğü önünde basın açıklaması yapılmasına karar verilmiştir.

İzmir’de bir Aile Sağlığı Merkezi’ne yapılan bu örgütlü saldırıyı protesto etmek, Sağlıkta Şiddet’i önlemeye yönelik etkin yasa talebimizi yinelemek, İzmir’deki meslektaşlarımıza destek olmak ve basın açıklamamızı yapmak üzere 3 Nisan 2019 tarihinde bir günlüğüne iş bırakılmasına, basın açıklaması için talep eden üyelerimizin İzmir’e ulaşımlarının derneğimizce karşılanmasına karar verilmiştir.

İSTAHED YÖNETİM KURULU

Birliğimiz gücümüz...

GÜÇLÜ İSTAHED, GÜÇLÜ AİLE HEKİMLİĞİ!

Geleneksel STK anlayışını değiştirip, tüm siyasi görüşlerden uzak bir şekilde, amacı sadece aile hekimliği sistemindeki aksaklıkları çözmek ve sistem içinde hekimlerin haklarını savunmak, yüklenen angaryalara karşı emek mücadelesi vermek olan derneğimize BURAYA tıklayarak üye olabilirsiniz.

son eklenen haberler

[instagram-feed feed=1]

@istahed

Menü